5/05/2014

Kruche rogaliki bez cukru





Jest to najprostszy i najszybszy sposób na pyszne rogaliki. Ciasto po upieczeniu wygląda i smakuje jak ciasto francuskie. Nie ma w składnikach cukru więc rogaliki nie są za słodkie.

Składniki:
-3 szklanki mąki pszennej
-1 szklanka śmietany
-1 kostka margaryny/masła
-marmolada/powidła/nutella
+cukier puder do posypania


Przygotowanie: Mąkę przesiać. Dodać margarynę i posiekać drobno. Następnie wlać śmietanę. Zagnieść masę. Posypać mąką blat następnie rozwałkować ciasto starając się aby uzyskało kształt okręgu. Podzielić na 8 części.
Na każdą część nałożyć marmoladę, zawinąć. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach. Można po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz